Der var en gang en hækler som ville lave et strikkehæfte… Mit pandebånds-eventyr begyndte sådan. Sidsel Sangild som er en rigtig dygtig hækler ville lave et strikkehæfte med mindre projekter, man kunne give i gave. Jeg fik lov til at bidrage med en opskrift.

Designet som i hæftet blev kaldt “Til en god hår dag” er strikket i Rowans Creative Focus Worsted og er simpelt at gå til for selv begyndere. Det passer alle, for man strikker “rundt om” hovedet og kan på den måde tilpasse pandebåndet, ved at justere længden.

Dette design vil også kunne findes i mit strikke hæfte Efteråret Kalder under navnet Mos. Der er det strikket i Rowans Lima. Og det kan selvfølgelig varieres i det uendelige. Det er et design jeg er rigtig glad for og er et af de pandebånd jeg selv går mest med. For det er smart når man har håret løst at vende det om, så knuden kommer i nakken fordi så fylder det ikke så meget. Og det er elegant i turban-stil med knuden foran. Det er strikket i perlerib/falsk patent.

 

Afprøvning af “Til en god hår dag”

IMG_0040

 

Mit eget pandebånd

 

IMG_0097

 

 

Forsiden til Strikkede gaver

forside-strikkede-gaver

3 thoughts on “Til en god hår dag – pandebånd i hæftet “Strikkede Gaver””

  1. Jeg har strikket mange “Til en god hårdag”! Glæder mig til at se dit nye hæfte 🙂

    1. Dejligt at høre at opskriften er blevet brugt flittigt 🙂 Og jeg kan jo sige det samme til dig Katrine – glæder mig til at se dit nye hæfte 🙂

  2. Hej
    Sikke et fint pandebånd, men hvordan kan jeg købe mønstret?
    Bedste hilsner
    Britt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *