På billledet herover ser i nogle af de designs som kommer i Efteråret Kalder og nogle som ikke kom med. Det er taget ca halvvejs i projektet, for at Gitte min fotograf kunne se hvilke farver jeg havde valgt. Farverne var noget af det første jeg arbejdede med. Jeg havde valgt farver ud fra hvilke farver som skulle blive moderne til efteråret. Det var så skønt at gå rundt i Sommerfuglen, hvor jeg arbejder og vælge farver ud, men ikke alle de farver appelerede til mig og efter et stykke tid måtte jeg give efter for min trang til at bare at vælge de farver jeg godt kunne lide… Det var bare begyndelsen.

Jeg blev spurgt i et interview til Yarnious.dk’s e-magasin om hvordan jeg dog kunne overskue alle de processer, der er indgår i at lave et strikkehæfte. Mit svar var “jeg tager en ting af gangen”.

Og det har været mit motto fra den dag, jeg fik idéen til at lave mit første strikkehæfte. Jeg må bare tage én ting af gangen. Lige nu er næste skridt at skrive mit første blog indlæg på MønstersStrik.dk.

Det har været en fantastisk rejse at nå hertil! Arbejdet med først at købe garn ind, vælge farver, strikke prøver, designe (det gør jeg ofte mens jeg strikker), tage billeder og skrive opskrifter. Alt det arbejde er nu blevet samlet i et super smukt layout til et hæfte, der under navnet Efteråret Kalder, udkommer på Turbine Forlaget om lidt mindre end en måned. 8. september 2015 for at være mere præcis. Og jeg glæder mig helt vildt! Jeg glæder mig til at dele mine designs med jer og se alle de forskellige udtryk, der kan komme ud af jeres måde at fortolke mine designs på.

Efteråret Kalder indeholder 10 designs på pandebånd og huer: 6 pandebånd, 2 huer, en elefanthue og en ørevarmer, som sidder under cykelhjelmen. Mit ønske er at opskrifterne skal være udgangspunkt for din kreativitet og skaberglæde – lige som de har været for min. Find nye garner og nye udtryk og brug opskrifterne som en platform.

Som noget helt nyt har jeg forsøgt mig med en “universalopskrift” til elefanthuen, så den kan med lidt udregningsarbejde kan strikkes i personlige størrelser. Dvs at du kan strikke den til et lille barn, dig selv eller en voksen mand ud fra samme opskrift.

Følg mig på Facebook: Mønsters Strik eller Instagram: @Moenstersstrik

Læs artikel på Yarnious.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *